Na zlecenie bezwzględnego czekisty z Kremla w nocy 24 lutego rozpoczął się bandycki napad Rosji na Ukrainę.
Codziennie giną tam niewinni ludzie - żołnierze, cywile, dzieci.
Znamy wielu Ukraińców, niektórzy są także naszymi klientami. Wspomagamy ich jak możemy, prywatnie i jako firma.
Oby przetrwali i zwyciężyli!
Najskuteczniejsza jest pomoc finansowa - poniżej kilka linków:
Fundacja Siepomaga; #RazemDlaUkrainy; Unicef; #PomagamUkrainie
lub jakiekolwiek inne, które znajdziesz i zweryfikujesz.
Najważniejsze targi lodziarsko-cukiernicze w Polsce - za nami.
Dziękujemy wszystkim, którzy znaleźli czas na odwiedzenie naszego stoiska. Dziękujemy także za wyrazy uznania, świadczyły one, że mimo miejszego stoiska niż w roku 2020 udało się nam stworzyć przyjemną atmosferę i pokazać wiele ciekawych propozycji.
Ale to nie koniec, przed nami jeszcze wiele spotkań w różnych miejscach Polski. Serdecznie zapraszamy wszystkich, będzie nam miło Was spotkać!
Kontynuujemy cykl szkoleń przeznaczonych dla wszystkich, którzy chcą tworzyć własne, autorskie receptury na lody.
Szkolenia będą miały formę całodziennych (10:00 - 17:00) warsztatów, prowadzonych w małych grupach, z zapewnieniem indywidualnego wsparcia naszego doradcy dla każdego uczestnika.
W programie:
- wpływ różnych surowców na cechy lodów,
- rodzaje mieszanek do lodów,
- bilansowanie receptur,
- dopasowanie cech mieszanki do potrzeb,
- organizacja receptur,
- kalkulacja lodów,
- wartość odżywcza i skład. > zobacz więcej
Terminy i miejsca kolejnych spotkań będą ustalane na podstawie liczby i lokalizacji zgłoszeń.
Szkolenie jest płatne, dla klientów z kontem "lodziarza" 30% zniżki!
Weź udział właśnie teraz - kiedy masz czas, aby w sezonie mieć go więcej!
Nasza aplikacja dla lodziarzy, Kalkulator Lodów, oszczędzi Twój czas i pieniądze!
Można w niej automatycznie generować informację o wartości odżywczej, składzie i alergenach dla dowolnej wprowadzonej receptury. > zobacz więcej
Możliwe są także: planowanie i rejestracja produkcji wraz z analizą potrzebnych i zużytych surowców, oraz kontrola przychodów i zysku brutto.
W odróżnieniu od innych obecnych na rynku rozwiązań, nasza aplikacja zapewnia pełną ochronę tajemnicy produkcyjnej, ponieważ receptury są zapisywane lokalnie na komputerze użytkownika, a nie na serwerze dostawcy usługi internetowej.
Aplikacja jest udostępniana bezpłatnie naszym klientom - jeśli jeszcze z niej nie korzystasz, a chcesz zacząć, skontaktuj się nami.
W związku z wycofaniem dopuszczenia to stosowania w żywności dwutlenku tytanu (E171) informujemy, że kilka zawierających ten składnik produktów zmieniło się lub zmieni się wkrótce.
Zmiana będzie dotyczyła wyłącznie barwy produktu, który stanie się nieco ciemniejszy.
Są to:
- 24012 KOKOS,
- 14544 GREEKYO,
- 18196 RICOTTA pasta,
- 14065 ŚMIETANKA,
- 18408A "FPF" CURACAO BIAŁE 5 kg.
Większość nowości MEC3 na sezon 2022 jest już w naszym magazynie.
Są także ustalone bardzo atrakcyjne zasady promocji nowego zestawu 14893 Psi Patrol - Nowa Przygoda.
Dobra informacja - wkrótce będzie można kupić oddzielnie składniki zestawów 14889 ABRACADAMIA i 14892 COOKIES TRUSKAWKOWE z Ziarnam.
Cieszymy się, że w czasie dotychczasowych spotkań i targów ExpoSweet nowości MEC3 zostaly bardzo dobrze przyjęte.
Umieściliśmy w Kalkulatorze Lodów kolejny gotowy receptariusz, zawierający prawie 30 sprawdzonych receptur z wybranymi produktami wprowadzonymi przez MEC3 w sezonach 2020 i 2021.
W czerwcu pojawiły się problemy z dostępnością wielu surowców, w tym syropu glukozowego DE38 (GLUCIDEX). Udało nam się wtedy znaleźć innego dostawcę syropu DE38 o nazwie handlowej GLUCODRY 380.
Wszystko działo się bardzo szybko i w dość nerwowej atmosferze dlatego nie nadążaliśmy z informowaniem hurtowni i klientów na bieżąco, szczególnie, że cały czas dostępność tego i innych surowców zmieniała się. > zobacz więcej
Kolejne spotkanie z Salvatore Toma, jednym z najważniejszych fachowców prowadzonej przez ICAM szkoły ChocoCube.
Będzie to szkolenie identyczne jak to, które miało odbyć się w styczniu, a które Salvatore musiał odwołać ze powodów rodzinnych. Ci, kórzy wtedy się zapisali będą mogli zrealizować swoje plany.
=> kliknij po więcej szczegółów i zapisz się!
Zapraszamy!
Salvatore Toma, pasjonat czekolady, jeden z głównych fachowców szkoły ChocoCube poprowadzi w czerwcu czekoladowy maraton dla entuzjastów pralin.
=> kliknij po więcej szczegółów i zapisz się!
Zapraszamy!
Dowiedz się na czas o nowych produktach, promocjach, ważnych wydarzeniach w branży, nowych przepisach i o wielu innych rzeczach, które mogą dotyczyć także Ciebie.Zarejestruj się!
Półprodukty i surowce można kupić na terenie całego kraju we współpracujących z nami hurtowniach.
Zarejestrowany klient może także zamówić je u nas, wskazując hurtownię, która ma zrealizować zamówienie.
Narzędzia i akcesoria można kupić bezpośrednio od nas. Sprzedajemy tylko firmom, osoby prywatne zapraszamy do hurtowni.
Sieć jest gigantycznym, błyskawicznie powiększającym się zbiorem danych. Niestety, wchłania ona bez zastrzeżeń każdą informację i niemal natychmiast ją powiela. Łatwość kopiowania treści i wykorzystywania jej do własnych celów wydaje się być w równym stopniu dobrodziejstwem, jak przekleństwem Internetu.
Stale rosnące zasoby danych i szybsze wyszukiwarki powodują, że znajdujemy znacznie więcej informacji niż jesteśmy w stanie zweryfikować. Dlatego coraz łatwiej też wziąć za dobrą monetę kompletną bzdurę lub paść ofiarą oszustwa.
My zapewiamy, że wszystkie umieszczone tu informacje wynikają wprost z naszej wiedzy i doświadczenia lub pochodzą ze sprawdzonych przez nas źródeł.
Jeśli znajdziesz jakiś błąd lub nieścisłość, będziemy szczerze wdzięczni za wiadomość - jakość tej strony jest dla nas naprawdę ważna.