Proszę czekać...Proszę czekać...
Zobacz nasz profil na Facebooku Przejdź na stronę
 

Dla Ukrainy

Na zlecenie bezwzględnego czekisty z Kremla w nocy 24 lutego rozpoczął się bandycki napad Rosji na Ukrainę.
Codziennie giną tam niewinni ludzie - żołnierze, cywile, dzieci.

Znamy wielu Ukraińców, niektórzy są także naszymi klientami. Wspomagamy ich jak możemy, prywatnie i jako firma.
Oby przetrwali i zwyciężyli!

 
Pomoc Ukrainie

Najskuteczniejsza jest pomoc finansowa - poniżej kilka linków:

Fundacja Siepomaga; #RazemDlaUkrainy; Unicef; #PomagamUkrainie

lub jakiekolwiek inne, które znajdziesz i zweryfikujesz.

Dziękujemy za ExpoSweet 2022!
2022-03-03

Najważniejsze targi lodziarsko-cukiernicze w Polsce ExpoSweet - za nami.

Dziękujemy wszystkim, którzy znaleźli czas na odwiedzenie naszego stoiska. Dziękujemy także za wyrazy uznania, świadczyły one, że mimo miejszego stoiska niż w roku 2020 udało się nam stworzyć przyjemną atmosferę i pokazać wiele ciekawych propozycji.

Ale to nie koniec, przed nami jeszcze wiele spotkań w różnych miejscach Polski. Serdecznie zapraszamy wszystkich, będzie nam miło Was spotkać!

Projektowanie własnych receptur - zapisz się!
2021-11-19

Kontynuujemy cykl szkoleń przeznaczonych dla wszystkich, którzy chcą tworzyć własne, autorskie receptury na lody.

Szkolenia będą miały formę całodziennych (10:00 - 17:00) warsztatów, prowadzonych w małych grupach, z zapewnieniem indywidualnego wsparcia naszego doradcy dla każdego uczestnika.

W programie:

- wpływ różnych surowców na cechy lodów,
- rodzaje mieszanek do lodów,
- bilansowanie receptur,
- dopasowanie cech mieszanki do potrzeb,
- organizacja receptur,
- kalkulacja lodów,
- wartość odżywcza i skład.
> zobacz więcej

Składy, alergeny, wartość odżywcza i dużo więcej...
2021-02-06

Nasza aplikacja dla lodziarzy, Kalkulator Lodów, oszczędzi Twój czas i pieniądze!

Można w niej automatycznie generować informację o wartości odżywczej, składzie i alergenach dla dowolnej wprowadzonej receptury. > zobacz więcej

 
Informacje o produktach
Dwutlenek tytanu
19 marca 

W związku z wycofaniem dopuszczenia to stosowania w żywności dwutlenku tytanu (E171) informujemy, że kilka zawierających ten składnik produktów zmieniło się lub zmieni się wkrótce.
Zmiana będzie dotyczyła wyłącznie barwy produktu, który stanie się nieco ciemniejszy.

Są to:
- 24012 KOKOS,
- 14544 GREEKYO,
- 18196 RICOTTA pasta,
- 14065 ŚMIETANKA,
- 18408A "FPF" CURACAO BIAŁE 5 kg.

Nowości MEC3 2022
2 marca 

Większość nowości MEC3 na sezon 2022 jest już w naszym magazynie.

Są także ustalone bardzo atrakcyjne zasady promocji nowego zestawu 14893 Psi Patrol - Nowa Przygoda.

Dobra informacja - wkrótce będzie można kupić oddzielnie składniki zestawów 14889 ABRACADAMIA14892 COOKIES TRUSKAWKOWE z Ziarnam.

Cieszymy się, że w czasie dotychczasowych spotkań i targów ExpoSweet nowości MEC3 zostaly bardzo dobrze przyjęte.


Nowości 2020-21 - receptury
6 października 2021

Umieściliśmy w Kalkulatorze Lodów kolejny gotowy receptariusz, zawierający prawie 30 sprawdzonych receptur z wybranymi produktami wprowadzonymi przez MEC3 w sezonach 2020 i 2021.

Syropy glukozowe - wyjaśnienie
28 września 2021

W czerwcu pojawiły się problemy z dostępnością wielu surowców, w tym syropu glukozowego DE38 (GLUCIDEX). Udało nam się wtedy znaleźć innego dostawcę syropu DE38 o nazwie handlowej GLUCODRY 380.

Wszystko działo się bardzo szybko i w dość nerwowej atmosferze dlatego nie nadążaliśmy z informowaniem hurtowni i klientów na bieżąco, szczególnie, że cały czas dostępność tego i innych surowców zmieniała się. > zobacz więcej

 
Kalendarz
Dekoracje czekoladowe w Ashanti, drugie podejście!
7 czerwca 


Kolejne spotkanie z Salvatore Toma, jednym z najważniejszych fachowców prowadzonej przez ICAM szkoły ChocoCube.

Będzie to szkolenie identyczne jak to, które miało odbyć się w styczniu, a które Salvatore musiał odwołać ze powodów rodzinnych. Ci, kórzy wtedy się zapisali będą mogli zrealizować swoje plany.

=> kliknij po więcej szczegółów i zapisz się!

Zapraszamy!

Warsztaty pralinowe w Ashanti!
8 - 9 czerwca

Salvatore Toma, pasjonat czekolady, jeden z głównych fachowców szkoły ChocoCube poprowadzi w czerwcu czekoladowy maraton dla entuzjastów pralin.

=> kliknij po więcej szczegółów i zapisz się!

Zapraszamy!

 
Newsletter

Dowiedz się na czas o nowych produktach, promocjach, ważnych wydarzeniach w branży, nowych przepisach i o wielu innych rzeczach, które mogą dotyczyć także Ciebie.Zarejestruj się!

 
Jesteśmy BIO!
 
Przewodnik
 
Nasze lodziarnie
Lodziarnia MalinovaLodziarnia Ulica Baśniowa
start Cookies Party 2010
start Cookies Party 2010
Chcesz obejrzeć zdjęcia?
Eee tam... No pewnie!