Proszę czekać...Proszę czekać...
Menu główneZobacz nasz profil na Facebooku Przejdź na stronę
 


Witamy w Nowym Roku 2022!
Życzymy wszystkim dużo zdrowia i jak najszybszego powrotu do normalności!

***

 
Kalendarz
Projektowanie receptur - warsztaty lodziarskie
10 - 25 stycznia

Jednodniowe szkolenie uczące tworzenia i modyfikowania receptur na lody, krok po kroku. Zapraszamy na nie już od stycznia, kiedy jest jeszcze dużo czasu na przygotowanie się do sezonu.

Najbliższe szkolenia: > zobacz więcej

ExpoSweet 2022
27 lutego - 2 marca

Najważniejsze targi lodziarskie i cukiernicze w Polsce.


ExpoSweet

Rok temu zostały odwołane - teraz wracają.
Mamy nadzieję, że nic się nie zmieni i spotkamy się w Warszawie, aby wspólnie przygotować się do sezonu 2022. > zobacz więcej

Sigep 2022 - opóźniony!
12 - 16 marca


Sigep

Targi Sigep to największe targi branży lodziarskiej. W roku 2022 będą opóźnione o ponad miesiąc.
Udział weźmie na pewno mniejsza liczba wystawców niż w latach normalnych, ale najważniejsze firmy z branży, w tym MEC3, potwierdziły swoją obecność.

 
Promocje 2021 nadal obowiązują!
2022-01-02

Ważne - począwszy od tego roku zmieniamy dotychczasową zasadę, że w okresie realizacji przedsprzedaży nie obowiązują żadne inne promocje. Promocje 2021 będą obowiązywać bez zmian do czasu ogłoszenia nowego cennika.

Oczywiście promocje nie będą mogły być stosowane dla zakupów w ramach przedsprzedaży.

Projektowanie własnych receptur - zapisz się!
2021-11-19

Kontynuujemy cykl szkoleń przeznaczonych dla wszystkich, którzy chcą tworzyć własne, autorskie receptury na lody.

Szkolenia będą miały formę całodziennych (10:00 - 17:00) warsztatów, prowadzonych w małych grupach, z zapewnieniem indywidualnego wsparcia naszego doradcy dla każdego uczestnika.

W programie:

- wpływ różnych surowców na cechy lodów,
- rodzaje mieszanek do lodów,
- bilansowanie receptur,
- dopasowanie cech mieszanki do potrzeb,
- organizacja receptur,
- kalkulacja lodów,
- wartość odżywcza i skład.
> zobacz więcej

Składy, alergeny, wartość odżywcza i dużo więcej...
2021-02-06

Nasza aplikacja dla lodziarzy, Kalkulator Lodów, oszczędzi Twój czas i pieniądze!

Można w niej automatycznie generować informację o wartości odżywczej, składzie i alergenach dla dowolnej wprowadzonej receptury. > zobacz więcej

 
Informacje o produktach
Syropy glukozowe - wyjaśnienie

W czerwcu pojawiły się problemy z dostępnością wielu surowców, w tym syropu glukozowego DE38 (GLUCIDEX). Udało nam się wtedy znaleźć innego dostawcę syropu DE38 o nazwie handlowej GLUCODRY 380.

Wszystko działo się bardzo szybko i w dość nerwowej atmosferze dlatego nie nadążaliśmy z informowaniem hurtowni i klientów na bieżąco, szczególnie, że cały czas dostępność tego i innych surowców zmieniała się. > zobacz więcej

Nowości 2020-21 - receptury
6 października 2021

Umieściliśmy w Kalkulatorze Lodów kolejny gotowy receptariusz, zawierający prawie 30 sprawdzonych receptur z wybranymi produktami wprowadzonymi przez MEC3 w sezonach 2020 i 2021.

Nowości MEC3
1 marca 2021

Video z prezentacji nowości MEC3, która odbyła się 1 marca jest dostępne tutaj.

Przyjemnego oglądania!

 
Newsletter

Dowiedz się na czas o nowych produktach, promocjach, ważnych wydarzeniach w branży, nowych przepisach i o wielu innych rzeczach, które mogą dotyczyć także Ciebie.Zarejestruj się!

 
Jesteśmy BIO!
 
Przewodnik
 
Nasze lodziarnie
Lodziarnia MalinovaLodziarnia Ulica Baśniowa
© Kames Sp. z o.o.
Powrót na górę strony
Tryb PC
Kroniki
Ochrona danych osobowych