Proszę czekać...Proszę czekać...
od 1991 r.
Mec3

Obliczenia w lodach

Działanie w biznesie lodziarskim stanie się naprawdę łatwe, jeśli znajdziesz czas, żeby zapoznać się z podstawowymi regułami sporządzania receptur i kalkulacji.
Kalkulator receptur

Od roku 2004, kiedy umieściliśmy Kalkulator receptur na naszej stronie, ciągle pozostaje on  jedyną tego typu aplikacją udostępnioną w sieci, na dodatek jest bezpłatny.

Przy jego pomocy można w prosty sposób sprawdzać, przeliczać i tworzyć nowe receptury na mieszanki do lodów (i nie tylko).

Każda receptura może być zapisana w prywatnym archiwum użytkownika lub użyta jako składnik w kolejnych recepturach.

Użytkownicy otrzymują dostęp do bogatej, stale aktualizowanej bazy danych surowców oraz półproduktów MEC3 do lodów. Do ich dyspozycji jest także stale rozbudowywana biblioteka gotowych, sprawdzonych w wielu lodziarniach, receptur na najróżniejsze lody.

Stale pracujemy nad Kalkulatorem i wyposażamy go w nowe funkcje, starając się, aby był coraz bardziej użyteczny dla doświadczonych Lodziarzy, ale także przyjazny początkującym.

Na początku roku 2014 dodaliśmy do Kalkulatora moduł "Receptariusz", który w sposób zasadniczy rozszerza możliwości aplikacji.

W module tym można zgromadzić wszystkie używane receptury i planując liczbę kuwet poszczególnych lodów precyzyjnie określić potrzeby surowcowe.

Jednocześnie można precyzyjnie obliczyć zysk ze sprzedaży lodów i kontrolować bieżący wynik, nawet codziennie.

Ponadto można automatycznie wygenerować skład i wartość odżywczą wszystkich receptur.

W roku 2017 uzupełniliśmy aplikację o dwa nowe moduły - "Produkcja", gdzie można zapisywać bieżącą produkcję oraz "Rejestr", służący do identyfikacji wyprodukowanych lodów oraz statystyki produkcji.

Kalkulator Receptur jest bardzo prosty w obsłudze, jednak możliwości jego wykorzystania stały się na tyle szerokie, że uznaliśmy za potrzebne szkolenia z jego używania - jeśli jesteś zainteresowany, prześlij nam wiadomość używając formularza kontaktowego.

Ważne!
Jest bardzo wiele receptur i sposobów robienia lodów. Pokazujemy tu tylko niektóre z nich.
Trzeba pamiętać, że receptura dająca doskonały rezultat w naszej lodziarni czy laboratorium nie musi być najlepsza gdzie indziej.

Dlatego włożyliśmy wiele pracy w udostępnienie informacji i narzędzi, przy pomocy których możesz samodzielnie weryfikować nasze zalecenia i dopasowywać je do swoich potrzeb.

Szkolenia

Na przestrzeni lat Kalkulator Receptur z prostej tabelki zmienił się w rozbudowaną aplikację.

Daje ona tak wiele możliwości, że uznaliśmy za celowe przygotowanie szkoleń dla użytkowników aplikacji. Jeśli chcesz zostać zawiadomiony o najbliższym szkoleniu, skorzystaj z formularza kontaktowego.

Zawartość tej strony jest własnością Kames Sp. z o.o. Powrót na górę strony
SweetTarg 2012
SweetTarg 2012
Chcesz obejrzeć zdjęcia?
Eee tam... No pewnie!