Genius to aplikacja dla lodziarzy, rozwijana przez MEC3 od wielu lat.
Obecnie jest ona do dyspozycji klientów MEC3 w wersji sieciowej. Aby z niej korzystać, trzeba się zarejestrować.
Zapraszamy także do korzystania z Kalkulatora Lodów.
Od roku 2004, kiedy umieściliśmy Kalkulator lodów na naszej stronie, ciągle pozostaje on jedyną tego typu aplikacją udostępnioną w sieci, na dodatek jest bezpłatny.
Przy jego pomocy można w prosty sposób sprawdzać, przeliczać i tworzyć nowe receptury na mieszanki do lodów (i nie tylko).
Każda receptura może być zapisana w prywatnym archiwum użytkownika lub użyta jako składnik w kolejnych recepturach.
Użytkownicy otrzymują dostęp do bogatej, stale aktualizowanej bazy danych surowców oraz półproduktów MEC3 do lodów. Do ich dyspozycji jest także stale rozbudowywana biblioteka gotowych, sprawdzonych w wielu lodziarniach, receptur na najróżniejsze lody.
Stale pracujemy nad Kalkulatorem i wyposażamy go w nowe funkcje, starając się, aby był coraz bardziej użyteczny dla doświadczonych Lodziarzy, ale także przyjazny początkującym.
Na początku roku 2014 dodaliśmy do Kalkulatora moduł "Receptariusz", który w sposób zasadniczy rozszerza możliwości aplikacji.
W module tym można zgromadzić wszystkie używane receptury i planując liczbę kuwet poszczególnych lodów precyzyjnie określić potrzeby surowcowe.
Jednocześnie można precyzyjnie obliczyć zysk ze sprzedaży lodów i kontrolować bieżący wynik, nawet codziennie.
Ponadto można automatycznie wygenerować skład i wartość odżywczą wszystkich receptur.
W roku 2017 uzupełniliśmy aplikację o dwa nowe moduły - "Produkcja", gdzie można zapisywać bieżącą produkcję oraz "Rejestr", służący do identyfikacji wyprodukowanych lodów oraz statystyki produkcji.
Kalkulator Receptur jest bardzo prosty w obsłudze, jednak możliwości jego wykorzystania stały się na tyle szerokie, że uznaliśmy za potrzebne szkolenia z jego używania - jeśli jesteś zainteresowany, prześlij nam wiadomość używając formularza kontaktowego.
Ważne!
Jest bardzo wiele receptur i sposobów robienia lodów. Pokazujemy tu tylko niektóre z nich.
Trzeba pamiętać, że receptura dająca doskonały rezultat w naszej lodziarni czy laboratorium nie musi być najlepsza gdzie indziej.
Dlatego włożyliśmy wiele pracy w udostępnienie informacji i narzędzi, przy pomocy których możesz samodzielnie weryfikować nasze zalecenia i dopasowywać je do swoich potrzeb.
Na przestrzeni lat Kalkulator Lodów z prostej tabelki zmienił się w rozbudowaną aplikację o bardzo wielu funkcjach. Aby w pełni ją wykorzystać, warto wziąć udział w szkoleniu prowadzonym w formie warsztatów, które organizujemy od czasu do czasu, w miarę potrzeb.
Poza funkcjami Kalkulatora w programie szkolenia obejmuje także podstawy tworzenia i bilansowania receptur na mieszanki do lodów.
Jeśli chcesz zostać zawiadomiony o najbliższym szkoleniu, wyślij nam