Proszę czekać...Proszę czekać...
od 1991 r.
Mec3

LODZIARNIA MALINOVA

Historia

Lodziarnię Malinova uruchomiliśmy w roku 2001 przede wszystkim po to, aby przekonywać naszych klientów - lodziarzy o znaczeniu jakości lodów oraz możliwościach, jakie dają dobre półprodukty i receptury.

Malinova jest otwarta dla każdego, kto myśli o wejściu w branżę lodziarską i chciałby zobaczyć rzemieślniczą produkcję lodów od kuchni, a nawet odbyć u nas krótką praktykę.

Zauważalna liczba lodziarni w Polsce powstała, lub rozwinęła się pod wpływem Malinovej, co jest dla nas dużą satysfakcją.

Nie mniejszą satysfakcję przynosi fakt, że Malinova w krótkim czasie zdobyła uznanie konsumentów i stała się jedną z najwyżej ocenianych lodziarni warszawskich.

Lodziarnia

Lodziarnia
W porównaniu do wielu polskich lodziarni nasza Malinova jest bardzo skromna.

Ledwie dwadzieścia smaków lodów w witrynie, kilkanaście małych stolików z niewygodnymi krzesełkami w standardzie "zjedz i wyjdź", żadnego wyszukanego szkła do deserów i proste tekstowe menu na kartce A4.

Jedyne, co mogło intrygować na początku lat 2000, to nazwa, w której dla potrzeb logo wymieniliśmy "w" na "v". Wydaje nam się, że zapoczątkowaliśmy tym pewną modę - od tego czasu powstało wiele lokali o nazwach, do których zastosowano ten sam zabieg.

Jeśli jeszcze u nas nie byłeś, możesz rzucić okiem na wnętrze naszej lodziarni.

A tu kilka zdjęć z jej początków...

Statystyka

Najlepiej sprzedawane lody w większości polskich lodziarni to tradycyjnie śmietankowe, czekoladowe i truskawkowe. Jednak przy dużych wstawach lodów, kiedy konsekwentnie wystawia się inne smaki, reguła ta przestaje obowiązywać.

Można to zobaczyć w statystyce sprzedaży lodziarni Malinova, którą publikujemy tutaj począwszy od kwietnia 2010.

StatystykaStatystyka

Oprócz statystyki, udostępniamy także wszystkie szczegóły produkcji lodów - dokładnie te, które stosujemy w Malinovej, w tym receptury, które można otwierać za pomocą Kalkulatora Receptur.
Aby zobaczyć statystykę, trzeba się zalogować!
Lodziarnia Malinova

Pracownia

PracowniaWyposażenie lodziarni Malinova nie odbiega zbytnio od standardu innych lodziarni.
Jedynym, co nas wyróżnia, ale raczej negatywnie, jest rozmiar zaplecza - jest ZA MAŁE!

Gdybyśmy umieli przewidywać przyszłość, na pewno przeznaczylibyśmy znacznie więcej miejsca na pracownię, nawet kosztem 2-3 stolików.

Filozofia

Malinova począwszy od otwarcia w roku 2001 służy każdemu, kto myśli o własnej lodziarni rzemieślniczej lub już ją ma i chce wymienić z nami doświadczenia.

W Malinovej można zobaczyć wszystkie etapy produkcji lodów, a nawet odbyć krótką praktykę.

Naszym klientom udostępniamy też wszystkie receptury. Malinova jest prawdopodobnie jedyną lodziarnią, która to robi - zazwyczaj receptury są starannie chronione.

My jednak nie obawiamy się konkurencji ze strony klientów. Przeciwnie, cieszylibyśmy się, gdyby we wszystkich lodziarniach rzemieślniczych w Polsce stosowano właśnie nasze receptury i zasady - liczba zadowolonych lodziarzy byłaby wtedy znacznie większa...
Zawartość tej strony jest własnością Kames Sp. z o.o. Powrót na górę strony
Sigep 2011
Sigep 2011
Chcesz obejrzeć zdjęcia?
Eee tam... No pewnie!